Anna Murtola: Fuego Por Dentro

@ Sibelius-museo

Venue Details

Address
17 Piispankatu, Turku 20500, Suomi
02 2154494

Ke 15.5. klo 19.00
Liput 12e / 10e
Anna Murtola, laulu
Joonas Widenius, kitara
Hannu Rantanen, basso

Flamencolaulaja Anna Murtolan sooloprojekti Fuego Por Dentro (“sisäinen tuli, tulta sisällä”) saapuu Turun Sibelius-museoon. Konsertti keskittyy flamencomusiikin ytimeen: ihmisäänen vahvaan ja herkkään voimaan. Keikalla Murtolaa säestävät Suomen menestyneimpiin flamencokitaristeihin lukeutuva Joonas Widenius sekä pitkän linjan basisti Hannu Rantanen.

Keikalla kuullaan musiikkia Murtolan debyyttisoololevyn ohjelmistosta, jossa laulajan sävyrikas ja tummasointinen ääni vie kuulijansa intensiivisen flamencoperinteen äärelle, sen syvän surullisten sävelten, mutta myös kepeän leikittelevien rytmien keinoin.

Oulusta lähtöisin oleva Anna Murtola on maailman pohjoisin flamencolaulaja. Suomalaisen flamencolaulun pioneereihin lukeutuva laulaja on löytänyt oman vahvan äänensä tämän intensiivisen espanjalaisen perinteen tulkitsijana. Murtola tunnetaan myös monipuolisena, yli genrerajojen kurkottavana karismaattisena esiintyjänä.

***

”Eivät tällaiset taiteilijat ilmesty tyhjästä. Heidän taiteessaan on pitkän traditioon perehtymisen ja omakohtaiseksi kokemisen tuomaa syvyyttä, hienosyistä ja sopivan arvoitukselliseksi jäävää uutta kulttuurista näkökulmaa. ” Eeva Kauppinen, Kaleva

”Murtolan esikoinen on onnistunut ja ennakkoluulot murskaava, ja se antaa pimeimmän vuodenajan kanssa painivalle valoa tulvivaa tekohengitystä 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐” Venla-Vanamo Asikainen, Keski-Suomalainen / Savon