Joonas Widenius Solo

@ Heikki Sarvela -sali

Venue Details

Address
Linnukkatie 3, Liminka, Liminka, Oulun lääni 91900

Joonas Widenius on suomalainen flamencokitaristi, joka kuuluu kiistatta maansa huippuihin. Alle kouluikäisenä aloitettu kitaransoitto on vienyt muusikkoa ympäri Suomen aina Espanjan kamaralle saakka. Näiltä matkoilta saadut inspiraatiot ja opit ovat vaikuttaneet lähtemättömästi hänen musiikkiinsa sekä soittoonsa. Wideniuksen pohjana kaikuvat flamencokitaran sävelet, mutta hänen omaleimainen sävelkielensä ottaa jatkuvasti vaikutteita ympäristöstään. Vaikutteet voivat tulla jazzista tai vaikkapa omasta kansanmusiikistamme. Hänen yhtyeensä Joonas Widenius Trio saa jatkuvasti ylistävää palautetta. Kasvava kansainvälinen ura vie kitaristia mukanaan ja nyt on loistava mahdollisuus kuulla hänen soolotulkintojaan!

Soolokonsertissaan Widenius esittää perinteisen flamencokitaran repertuaaria tuoreella otteella, mutta lisäksi kuullaan hänen omia sävellyksiään, joissa pohjoinen luonto kohtaa eteläisen temperamentin.

Widenius on esiintynyt ja tehnyt töitä lukuisten huippuartistien ja taiteilijoiden kanssa, joista mainittakoon UMO, Perico Sambeat, Iiro Rantala, Teemu Viinikainen, David Dominguez, Alba Carmona, Petri Kumela, Niko Kumpuvaara, Karo Sampela, Hannu Rantanen, Martti Vesala, Alpo Aaltokoski, Raul Mannola, Raoul Björkenheim, Kirsi Poutanen, Risto Toppola, Jari ”Delay” Kolanen, Katja Lundén, Emilia Aho, Pirjo Yli-Maunula, Kaari Martin, Roni Martin, Maija Lepistö ja monet muut.

LIPUT 10€ (ovelta), musiikkiopiston oppilaat ilmaiseksi.

Esityksen kesto on noin 60-70 minuuttia.

”Häkellyttävän taitava flamencokitaristi!” Helsingin Sanomat 21.12.2016

”Jos nimet Al Di Meola, Paco de Lucia miksei John McLaughlin soittavat yhtään kelloja, niin lukija pääsee ihan hyvin jyvälle, minkä kuuloisesta ja tasoisesta kitaranrimputtelusta oli kyse!” Karjalainen 12.2.2018